Gefeliciteerd met uw nieuwe site

Wat nu?

U heeft recent een site bij ons laten ontwerpen en die is nu helemaal af. Gefeliciteerd!

U vraagt zich vast af how nu verder, een vraag die we hier gaan beantwoorden.
We zullen u de belangrijkste aspecten van uw nieuwe site en hosting laten zien, zodat u overal zelf mee overweg kan.

Als u ooit nog iets wilt weten, dan kunt u altijd terug komen bij deze pagina. Ook kunt u altijd iets vragen door ons een mailtje te sturen.

Inhoudsopgave

Betalingen

Al onze sites worden gehost bij Telesto Hosting voor goedkope prijzen en makkelijkheid. Hierbij hoort een apart betalingssysteem waar u al uw betalingen kunt zien en regelen.

Tijdens het process van hosting regelen heeft u enkele emails ontvangen. In één van deze emails heeft u informatie gekregen over het betalingssysteem. Deze email heeft als titel “Welkom bij Telesto Hosting”

Indien u deze email opent en de link erin volgt komt u uit op deze volgende pagina

Billing platform

Wanneer de teksten op de pagina op Engels staan kunt uw rechts bovenin de taal op Nederlands zetten.

Als u vervolgens op aanmelden klikt krijgt u de optie om uw gegevens in te vullen die u tijdens het aanmelden heeft gekozen. Als u dit heeft gedaan krijgt u de volgende pagina te zien

Hier kunt u alle informatie vinden over uw actieve hosting pakket, domein en behorende betalingen.

Ook kunt u er hier voor kiezen om mensen uit te nodigen voor Telesto Hosting met een betaalde link, waarnaar u daar een maandelijks bedrag voor krijgt.

Standaard krijgt u maandelijks emails over uw betalingen voor het hosting, maar door op de groene klop te klikken onder uw informatie kunt u deze maandelijks emails uitzetten.

Ook kunt u uw email, gegevens, wachtwoord en betalingsmanieren allemaal updaten hier.

Instellingen

Behalve het betalingsplatform is er ook het hosting platform, hier kunt u alle informatie over uw site en overige diensten zien en bewerken. 

Tijdens uw aanmelding heeft u een email gekregen met titel “Nieuw hosting account informatie”. In deze email staat alle informatie die u nodig heeft om te beginnen met uw hosting te gebruiken. Lees daarom ook deze email volledig door, en print hem eventueel uit voor eigen administratie.

In deze email staat onder “Login details” ook een link naar het “Controle Paneel URL”, als u hier op klikt kunt u inloggen met het gegeven gebruikersnaam en wachtwoord.

Wanneer u ingelogd heeft ziet u het volgende paneel voor u.

Hier kunt u alles over uw hosting veranderen. Hierbij moet u denken aan: Bestanden, domeinen, email accounts, nieuwe sites installeren enzovoort.

Tijdens het maken van uw site hebben we alles hier al ingesteld wat nodig is om uw site publiek te maken. In principe zal u hier dan ook niet veel aan hoeven te veranderen.

Email account

Om te communiceren met uw klanten is het ideaal om een eigen email adres te hebben. Deze eindigt dan met uw domein, zodat u bijvoorbeeld [email protected] kunt maken. 

Met Telesto Hosting is dit makkelijk te doen, en waarschijnlijk is er tijdens het maken van uw site al een email adres voor u gemaakt. 

Door te stappen van Instellingen te volgen kunt u aan de linkerkant “Email accounts” onder “Email accounts” selecteren. 

Indien er al een mailbox is gemaakt kunt u deze hier vinden. Ook kunt u hier door op de groene sleutel te klikken het wachtwoord voor deze mailbox wijzigen. 

 

Inloggen

Er zijn verschillende manieren om uw emails te weergeven, we zullen nu deze manieren langsgaan en uitleggen hoe ze te gebruiken zijn.

Ingebouwde email portaal

Standaard is er een ingebouwde email portaal die u kunt gebruiken om de emails te weergeven. Deze kan naar genavigeerd worden door te gaan naar deze link. Vervolgens kunt u inloggen door uw email adres in te vullen, en het gegeven of door u gekozen wachtwoord. 

Deze email applicatie is simpel in gebruik en kan alles wat u nodig heeft, echter is het voor te stellen dat u liever een eigen applicatie gebruikt, zoals G-mail.

Extern email programma

Wanneer u liever een extern programma gebruikt om uw email te bekijken, zoals G-mail, kan dat ook. Het instellen van dit hangt compleet af van het programma dat u gebruikt.

We zullen nu laten zien hoe het kan voor G-mail, indien u het niet voor elkaar krijgt met een ander programma, vraag ons en we zullen het voor u doen.

Wanneer u ingelogd bent op het gmail account dat u wilt gebruiken kunt u rechts bovenin op het tandwieltje klikken en dan “Alle instellingen bekijken”. 

Email weergeven in gmail

Vervolgens moet u gaan naar het “Accounts en import” tabblad. Hier kunt u het inschakelen van doorsturen beginnen door te klikken op “Een e-mailaccount toevoegen” bij “E-mail bekijken uit andere accounts” en dan deze stappen te volgen:

  1. Geef het e-mailadres op dat u wilt toevoegen en druk op volgende.
  2. Selecteer “E-mail importeren uit mijn andere account (POP3) en druk op volgende.
  3. Voeg uw e-mailadres in bij “Gebuikersnaam”, uw wachtwoord voor het e-mailadres bij “wachtwoord” en “panel.telestohosting.com” bij POP-server.
    Selecteer 995 bij “Poort”. Vervolgens zijn de overige opties optioneel, lees deze door en klik anders op “Account toevoegen”

Vanaf nu worden alle emails die dit e-mailaccount ontvangt doorgestuurd naar uw privé e-mailaccount, in dit geval op gmail. 

Emails versturen vanuit gmail

Als u ook emails wilt kunnen versturen als uw hosting e-mailadres vanuit uw eigen privé e-mailadres, dan kan dat ook. Volg hiervoor de volgende stappen.

  1. Klik op “Een e-mailadres toevoegen” bij “Mail verzenden als”
  2. Voeg een naam en het e-mailadres in en klik op volgende stap.
  3. Voeg “panel.telestohosting.com” in bij “SMTP-server” en selecteer 465 bij “Poort”. 
    Voeg uw e-mailadres in bij “gebuikersnaam” en uw e-mailadres wachtwoord bij “Wachtwoord”. Selecteer volgens “Beveiligde verbinding via TLS” en klik op Account toevoegen.

Bij het maken van een e-mail heeft u nu de optie om uw site’s e-mailadres te gebruiken als verzender.

Uw site bewerken

Nadat uw site overgedragen is kan het best dat u later elementen wilt veranderen. Dit kan dingen zijn als afbeeldingen wijzigen of teksten. Ook hebben veel sites dingen als reacties, reviews of orders die u moet kunnen zien en mee kunt werken.

In dit kopje gaan we inloggen op uw site en de basis laten zien.

Om in te loggen navigeert u naar uw site met /wp-admin erachter. Zo kan dit bijvoorbeeld lisavanderhorst.nl/wp-admin zijn. Hier krijgt u een login zoals bij deze afbeelding:

Als u hier de gegeven gebruikersnaam en wachtwoord invult krijgt u het volgende te zien

In de linker balk ziet u alle verschillende aspecten van uw site. Laten we kijken naar enkele dingen die u misschien zou willen doen

Reacties bekijken

Veel van de sites die we maken hebben iets in de vorm van reacties of reviews. Deze reacties komen vaak niet direct op de site te staan totdat ze goedgekeurd zijn om spam te voorkomen.

In de linker balk kunt u, afhankelijk van uw site, dingen vinden als ‘reacties’, ‘site reviews’ of overige. Wanneer u op één van deze dingen klikt ziet u de reacties of reviews die in de wachtrij staan.

Vervolgens krijgt u per review door op de review met uw muis te staan de optie om ze weg te gooien, of goed te keuren. Wanneer u ze goed keurt zijn ze direct te zien op uw site voor iedereen.

Afbeeldingen uploaden en bewerken

Afbeeldingen bewerken is iets wat je best vaak kan willen doen, wanneer je nieuwe foto’s hebt gemaakt van producten of tevreden klanten. Om dit te doen moeten we als eerste een nieuwe afbeelding uploaden naar de site.

In de linker hoofd balk kunt u het kopje “Media” vinden. Wanneer u hier op klikt verschijnt er een pagina met alle afbeeldingen die de site kan gebruiken. Als u een nieuwe afbeelding op de site wilt zetten kunt u bovenaan op “Nieuw bestand” klikken. Vervolgens kunt u op “Bestanden selecteren” klikken en de nieuwe afbeeldingen op uw computer vinden en selecteren.

Wanneer dit gedaan is verschijnen de nieuwe afbeeldingen in de lijst, en zijn ze klaar om te gebruiken.

Om afbeeldingen te vervangen kunt u links op “Pagina’s” klikken en de pagina vinden die u wilt bewerken in de lijst. Bij de pagina die u wilt kunt u vervolgens op “Bewerken” drukkken.

Nu bent u gekomen in de bewerk modus van de site. Hier kunt u de goede afbeelding vinden en er op drukken. Hierna kunt u een knop vinden genaamd “Vervangen” en de nieuwe afbeelding selecteren uit de lijst die verschijnt.

Nadat u klaar bent met afbeeldingen vervangen drukt u rechts bovenin de pagina op “Bijwerken”. Nu zijn de nieuwe afbeeldingen te zien op de pagina.

Verdere hulp

Hopelijk heeft u ergens op deze pagina gevonden waar u naar zocht. Wanneer dit niet het geval is of u overige vragen heeft kunt u ons altijd een bericht sturen. Wij helpen u dan verder met de vragen die u heeft.

Geniet van uw site.